12 Şubat 2008 Salı

Amerikan Televizyon Dizisi için Lokasyon Araştırması

Reality şov yapımcısı Steve Palmer, 18 Ocak 2008'te bizimle irtibata geçti. Amazing Race tarzında olacak şovun Türkiye'de çekilmesiyle ilgili olarak bizden danışmanlık hizmeti talep etti. Türkiye'de kültürel özellikler taşıyan eski ve tarihi yerleşim yerlerinde (Batı Anadolu'da köy, kasaba veya şehrin modern görüntüsünden uzak mekanlarda) bir Amerikan reality şovu çekmeyi planladıklarını ve bunun için de lokasyon araştırması yaptıklarını söyledi. Ayrıca, seçilecek lokasyonun çok turistik olmamasına da dikkat çekti. Bu tarz bir şovda, katılımcılara ilginç görevler verileceği ve birbirleriyle yarışmalarının isteneceğini söyledi.

Yapımcı, bizden bu kriterlere uyacak fotoğraf, ortaklık yapabilecek yapımcı partner (isim ve şirket iletişim bilgileri) bilgisi istedi. Şovu çekmek için Amerika'dan 35-40 görevli ve 25-35 de lokal insan kullanılacağı ve ayrıca, çekimler sırasında ışık ve diğer prodüksiyon servislerine (catering, konaklama vb. gibi) de ihtiyaç duyulacağını söyledi. Palmer'a ihtiyaçları konusunda yardımcı olduk ve kendisini Danışma Kurulu Üyelerimizle iletişime geçirdik.

Ne yazık ki, sonradan aldığımız bilgiye göre yapımcı, teşvik yasası olan başka bir lokasyonda çekimleri yapmaya karar vermiş.