24 Mart 2009 Salı

2009 AFCI Lokasyon Fuarı'na Hazırlık




Bu yıl Nisan 16-18 arasında yine Santa Monica'da yapılacak olan 2009 Lokasyon Fuarı'na hazırlanıyoruz. Fuara geçen iki seneden farklı olarak 2 stand ile katılıyoruz. Böylelikle fuardaki alanımızı ikiye katlamış olacağız. Panolarımızda 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi dolayısı ile İstanbul'u işleyeceğiz.

Amacımız, Hollywood yapımcılarına bu önemli etkinliği anlatmak ve mümkün olduğunca ses getirmek. İstanbul, tarihinde pek çok kere Hollywood yapımlarında başrol almış bir şehir. Egzotik atmosferi ve multi-kültürel yapısı ile kontrastların şehri olmuş.

Bizler de bu sene standlarımızda İstanbul'da çekilen filmlerin aktörlerini ve yönetmenlerini öne çıkararak farklı bir kampanya ürettik. Yukarıda görsellerini sergilediğimiz panolar 2şer metre yüksekliğinde hazırlandı.

İstanbul 2010 yetkilileri ile geçtigimiz yıl bu etkinlik konusunda bağlantıya geçmiş ve önemi konusunda haberdar etmiştik. Ne yazık ki kendi içlerindeki karışıklıklar nedeni ile bu fuarda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'ndan herhangi bir destek ya da temsilci olamayacak. 

Öte yandan, Kültür Bakanlığı'ndan bir temsilcinin geleceğini tahmin ediyoruz.