18 Mart 2009 Çarşamba

Türk Film Yetenekleri Websitesi Yakında Açılıyor


Dünyada Orta Doğu'da geçen filmlere karşı ilgi gittikçe artmaya başlayınca doğal olarak oyuncu seçmelerinde de Türk aktör ve aktrislerine olan ilgi artıyor. Turkishfilmtalents.com web sitesi; Türk oyuncularına, bestecilerine, kostüm tasarımcılarına, grafikerlerine ve bunun gibi pek çok alanda yeteneğe, kendini uluslararası bir platformda sergileme fırsatı veren bir portfolyo havuzu olacak. Bu site Hollywood’daki birçok sektör dergisinde ve web sitesinde de reklam edilecek ve bu şekilde mesaj, hedef kitlesine ulaşmış olacak. Hollywood yapımcıları aracısız olarak size ulaşabilecek. Internet gibi demokratik ve rekabete açık bir ortamın gücünü kullanma şansımız olacak.

Filmlerini Türkiye’de çekecek Hollywood yapımcılarının; makyöz, ışıkçı, kostüm tasarımcısı, aktör, model ve yapım koordinatörüne kadar birlikte çalışacağı Türk yeteneklerine ihtiyacı olacak. İşte, bu sitenin amacı da Türk film sektöründe çalışan yeteneklerimizin uluslararası kulvarda daha etkin var olmalarını sağlamak.

Gittikçe artarak Türk yeteneklerinin yurtdışındaki başarı örneklerini basından izliyoruz. Bu site aracılığı ile köprü vazifesi görerek sizleri sinemanın kalbinin attığı yerde yeteneğinizi sergilemeye davet ediyoruz.

Birçok yeteneğin bilgileri şu sıra siteye yüklenme aşamasında. Websitesi hayata geçtikten sonra da katılım sürecek. 

Türk Filmleri ile ilgili DVD Satış Çabaları


Türkiye'de vizyona girmiş ve alması gereken gişe hasılatını (gerek yurtiçi ve gerekse de yurtdışında) tamamlamış olan bazı filmlerin özellikle ABD'de DVD piyasasında sürüme girmesi amacı ile Fox Home Entertainment bölümünün yöneticilerinden John D'Agustino ile görüşme yaptık.

Fox tarafından yapılan araştırmada ABD'de bazı Türk Komiteleri'nin düzenledikleri Film Gösterimleri ve Film Festivalleri ile potansiyel hedef kitlenin kırıldığı konuşuldu. Ayrıca Los Angeles ve New York'da lokal topluluklar içerisinde Türkiye'den getirilen korsan DVD ve VCD'lerin varlığı bu konuda önemli bir caydırıcı neden olarak görüldü.

Buna rağmen önümüzdeki yıllarda ücretsiz festival film gösterimleri yerine sinema salonlarında yapılacak gösterimlerin DVD piyasası için de özendirici olacağı konuşuldu.

Fox Home Entertainment yetkililerine elimizdeki 9 filmden hazırlanmış toplam 3 adet NTSC'ye çevrilmiş set sunuldu. Ayrıca görsel bir bütünlük yaratılmasi amacı ile tümüne yeni kapak tasarımları üretildi.