15 Nisan 2008 Salı

Türk Film Konseyi 2008 AFCI Lokasyon Fuarı'na Katıldı



Türk Film Konseyi olarak geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da 10-12 Nisan tarihlerinde, Santa Monica - Civic Auditorium'da düzenlenen AFCI (Association of Film Commissioners International) Lokasyon Fuarı'nda ülkemizi ve Türk film endüstrimizi gönüllü olarak en iyi şekilde temsil ettik.

300'ün üzerinde yerli ve yabancı lokasyon tanıtımcısının ve 3500'ün üzerinde kayıtlı film yapımcısı ve stüdyo yöneticisinin katıldığı bu fuara standımızı ziyaret edenlerle bire bir görüşme imkanımız oldu. Toplam 187 adet katılımcı ile birebir proje üzerinden görüşme yapıldı ve tümünün katılımcı bilgileri scan edilerek veri tabanımıza alındı. 

Bu fuarın en önemli özelliği, katılan ziyaretçilerin önümüzdeki yıllarda planladıkları projeleri için uygun lokasyonları ve ekonomik zeminleri inceleme fırsatı bulması ve beğendikleri lokasyonlara ait kararlar vermesi. Bu nedenle, ülkemizin tanıtımına çok önem verdik; fuarda çok çeşitli broşür ve Turkish Star yayımımızı dağıttık. Ayrıca, katılımcıya sürekli olarak Türkiye tanıtım filmleri gösterdik.

Bu yıl da çok verimli geçirdiğimiz bu üç gün içerisinde standımızı 500'ü aşkın katılımcı ziyaret etti ve çoğu katılımcının iletişim bilgileri veri tabanımıza geçirildi. Diyaloglarımız sonucunda birçok yapımcının Türkiye'de film çekme konusuna çok net planlarının olduğunu, Türkiye'yi çok beğendiklerini ve prodüksiyon Teşvik Yasası' sabırsızlıkla beklediklerini öğrendik. Fuar esnasında, ücretsiz olarak dağıttımız Türkiye tanıtım broşürleri ve Turkish Star fazlası ile beğeni ve ilgi gördü.