20 Ocak 2010 Çarşamba

Türkiye’de çekilmesi düşünülen film: "Rom & Junah"

CrossLight Pictures, yapım şirketinden Paul L.R. Du Bois, yeni projeleri için Türk Film Konseyi'ne danıştı. Lokasyon olarak New York ve Türkiye'yi düşündüklerini belirten yapımcı, yeni yatırımlarının en önemli amacının seçilen bölgelerdeki yetenekli oyuncuları keşfetmek olduğunu vurguladı. Bosi, ayrıca Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürel mirasının yanında, produksiyon ve oyunculuk alanında da cok başarılı yeteneklerin yetiştiğini düşünüyor. Iran, Jordan ve Lebanon gibi ülkelerde başroldeki 'Junah' karakteri için araştırmalara başladıklarını ve Türkiye'de çalışmalarını sürdürmek istediklerini söyledi. Kendisine danışmanlık hizmeti verildi, iletişime geçilmesi için Türkiye’deki casting ajanslarına konuyla ilgili detaylı bilgiler gönderildi.

Most Haunted Live Produksiyon için Lokasyon Araştırması

Most Haunted Live Produksiyon, Emma Boland'ın yapımcılığında, Amerika’da Mart 2010'da yayınlanacak olan Virgin televizyon ağında, 6 gün boyunca çekmeyi planladıkları projeleri için 6 ayrı mekan aradıklarını, Türk Film Konseyi’ne gönderdikleri mail aracılığıyla dile getirdiler. Lokasyon olarak İstanbul'u düşündüklerini belirtip, Türk film marketi hakkında detaylı bilgi alabilmek için bizlere danışmanlık talebinde bulundular. Programın amacı, gece 3 saat boyunca gözlem yaparak olası doğa üstü aktiviteleri ve bulunan bölgedeki tarihi incelemek. 3 saat aralıksız sürecek çekimler için, özellikle geniş mekanlara ihtiyaç duyduklarını ve tarihi bir değer taşıyan, yaşanmış hikayelerin geçtiği bölgelerin ya da mekanların ayrıca bir artı olacağını vurguladılar.

Bunun yanında, stüdyo olarak kullanabilecekleri bir mekan aradıklarınıda belirttiler. Stüdyonun, çekim yapılacak bölgeye yakın olması da istenen özellikler arasında.
Çalışmaları için film şirketine bilgi aktarımında bulunduk. Kriterlere uygun yerlerin listesini gönderdik.